Main floor

1,2. Entrance + Reception area. The reception should be one of the first areas visible for visitors. This in turn can bring certainty for new visitors, to where to ask questions, guidance and access. In the same area there should be bathrooms, coat hangers and lockers for those who are only doing short visits to the building. The open reception area has space for chairs, small tables and counters, which can give the possibility to be close together, instead of segregating. Near the reception, the space is designed to encourage informal meetings for visitors and employees alike. Visibility & transparency are key elements of the experience, which is why this space should contain windows towards the hanger for more transparency. The space could also contain a big bench area for bigger visiting groups. Thus, the corners of the floor could provide a laid-back area for serendipitous encounters.

3. Stairway to heaven. The reception should be located right in front of the staircase, which isseparated by glass partitions. This is so that the hanger zone is a visible presentation “SIGHT” forvisitors, which improves visibility and interest towards the space. The closed off areas (elevator, hanger and neighborhood) could only be accessed by staff and people with clearance.

4. Lockers and bathroom. Provides a work area, which includes cubicle type of workstations, which are not reserved for certain individuals but are free to be used by whomever first decides to use each spot. This area could also contain meeting rooms, one-to-one meeting areas and VR workstation, which can be reserved beforehand. These provide the users a more closed off work environment for secluded subjects. Though it is important to note that you don’t need to provide all the possiblespaces for different needs, but instead guidance should be given to allow users to find the right place to develop their activities. Enabling face-to-face communication is a critical component for innovation.

5. The Neighborhood: Provides a work area, which includes cubicle type of workstations, which are not reserved for certain individuals but are free to be used by whomever first decides to use each spot. This area could also contain meeting rooms, one-to-one meeting areas and VR workstation, which can be reserved beforehand. These provide the users a more closed off work environment for secluded subjects. Though it is important to note that you don’t need to provide all the possiblespaces for different needs, but instead guidance should be given to allow users to find the right place to develop their activities. Enabling face-to-face communication is a critical component for innovation + Closed rooms and open one-to-one: Just like with hanger floors “Closed rooms & open group area”. Each floor should provide a wide variety of workstations for those users, who are more open or closed mindset types of personas. In turn providing more choices for different needs and situations alike.

6. VR ROOM.

7. Round staircase to top or bottom. With the possibility to move around between floors, be it through more sociable or closed off routes. Users of the spaces can more easily select from different work settings, ranging from indoor quiet spaces, collaborative hubs to wi-fi enabled balconies, the building’s public park areas, hanger workstations etc. This is not just to encourage people to move around during the workday but by empowering employees, it enhances their confidence through engagement with the spaces and peers, which is a critical part of staying healthy.

8. Wood Bench. Provides connection between 1st floor and the Hanger.